(recept
si oblíbilo 65 návštěvníků)
Tvarohový dort (želatinový)
Potřebné ingredience
1/2 kg tvarohu, 30 dkg cukru, 2 dkg želatiny = 1 vrchovatá lžíce = 1 malý sáček (ne instantní!), 1 šlehačka, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Želatinu na 2 hodiny namočíme do 2 dcl studené vody, potom přidáme 2 dcl vařící vody. Tvaroh utřeme s cukrem, přidáme rozmíchanou želatinu a ušlehanou šlehačku. Nalijeme do vypláchnuté formy (popř. vyložené alobalem), přidáme ovoce (i mražené - jahody, borůvky, maliny...) a dáme ztuhnout do ledničky (na několik hodin, nejlépe přes noc).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vitulatko
(upraveno)
6. 8. 2015, 8:03
Moc dobrý, doporučuji.
vocilka
(upraveno)
28. 12. 2015, 2:10
@vitulatko
Díky moc všem za pozitivní ohlasy, jsem ráda, že recept slouží i po tolika letech! U nás je v létě taky pořád oblíbený, tak dobrou chuť všem!!!
Ninouš
(upraveno)
12. 3. 2015, 14:09
Teda zrovna řeším co udělat ke !!! Díky ráda zkusím.
jitakubi
(upraveno)
11. 3. 2015, 13:35
laskonka333
(upraveno)
21. 7. 2014, 8:24
P.A.V.L.A
(upraveno)
20. 7. 2014, 9:49
Fillomena
(upraveno)
11. 8. 2013, 18:42
Skvělý dort, rychlý - namáčela jsem 15 minut a úplně stačí, místo šlehačky dala jogurt straciatela a ovoce maliny, ostružiny, banán a postrouhala čokoládou. Děkuji, dávám do oblíbených
raduza1
(upraveno)
9. 8. 2013, 14:45
VÝBORNÝ!! DÍKY ZA RECEPT POVEDL SE MI A JE MOC DOBRÝ!!
vocilka
(upraveno)
20. 7. 2014, 1:38
@raduza1
Díky! Jsem ráda, že chutnal!
palouk
(upraveno)
25. 3. 2008, 7:53
Určitě vyzkouším jak bude ovoce ze zahrádfky. Jenom se chci zeptat to má být želatina v plátcích. Přeji hezký po velikonoční. den.
Mája V.
(upraveno)
25. 3. 2008, 19:51
@palouk
Dívala jsem se, že paní se dlouho na MMB neobjevila, tak zatím odpovím. Já jsem použila a je tady i doporučeno, balíček želatiny od Oetkera. Nesmí to být Dort želé, ale je tam napsáno prostě jenom "Želatina". Má 20 g, takže jeden balíček přímo na tento recept. A já jsem ji nenechala bobtnat 2 hodiny, ale jenom hodinu a myslím, že byl super.
vocilka
(upraveno)
24. 7. 2008, 11:32
@Mája V.
Díky za odpověď, teď tu fakt moc nebývám... Nemusí být od Oetkera, v různých supermarketech se vyskytují minimálně tak od 3-4 výrobců, ale používám sypkou (krystalky), na obalu bývá "želatina čirá", nebo jak píše Majka jen "želatina" - zkusím přidat fotky těch obalů. V té studené vodě ty krystalky nasáknou, nabobtnají a po smíchání s horkou vodou se rozpustí úplně - nevím, jestli by to mohlo fungovat i s plátkovou želatinou...
Mája V.
(upraveno)
25. 3. 2008, 7:17
Tak jsme včera Váš zbaštili. Dobu bobtnání želatiny jsem zkrátila o polovinu a vůbec to nevadilo , takže příště zkusím ještě zkrátit. Je výborný. . Díky za super recept
vocilka
(upraveno)
24. 7. 2008, 11:35
@Mája V.
Díky, už jsem taky zkusila dobu namáčení zkrátit, takže jak píše Lucka, zřejmě fakt stačí 10 minut (ale tak rychlá nejsem já s přípravou zbytku )
deena
(upraveno)
1. 6. 2007, 20:26
Tak jsem udělala tuhle mňamku dneska, když je ten Den dětí, byli u nás babičky a dědečkové a všem to moc chutnalo Dokonce si tchýně řekla o recept
vocilka
(upraveno)
12. 6. 2007, 0:52
@deena
To jsem ráda, že chutnalo! Mějte se!
petra2
(upraveno)
25. 5. 2007, 18:25
Dani, dort je opravdu vynikající a super lehký na tyto horké dny Moc díky za receptík
vocilka
(upraveno)
12. 6. 2007, 0:53
@petra2
Petro, tak už jsou zase horké dny, navíc babičce zrají jahody, tak ho děláme každý týden. Letos už máme asi pátý .
alexandra
(upraveno)
25. 7. 2006, 10:54
..tak jsem ho taky zkusila, a vůbec se to nepovedlo, nedrží to tvar, je to jak rozteklá zmrzlina.....ale chuťově je to dobré, takže to zkusím znovu....netuším, kde byla chyba..
vocilka
(upraveno)
9. 8. 2006, 22:28
@alexandra
Katko, chyba byla určitě v želatině, je potřeba fakt želatina neinstantní, žádný želé dort, prostě sáček želatina čirá nebo tak něco. Dr. Oetker, Vitana, ale i další výrobci... Držím pěsti, ať příště kápnete na tu pravou.
alexandra
(upraveno)
10. 8. 2006, 8:34
@vocilka
No jo, ale já nepoužila želé dort , ale plátky želé a dělala jsem to přesně podle návodu. Ale příště to zkusím znovu, snad se to povede. Takhle jsem ho celý vyhodila a bylo mi to líto. A taky jsem do toho dala mražené ovoce, tak možná i to byla chyba...
vocilka
(upraveno)
10. 8. 2006, 9:46
@alexandra
Mražené ovoce nevadí, věřte mi, že chyba byla v té želatině. Má to být krystalová želatina, ne plátky, ne instantní, ne dort želé, prostě malý sáček "želatina čirá" nebo je to i ve větším sáčku, vypadá to jako žlutý krystalový cukr a toho se dávají 2 vrchovaté lžíce... Experimenty nedoporučuju, špatně dopadají...
luciasanta
(upraveno)
9. 8. 2006, 23:35
@vocilka
Danuško, smím mít jen přihlouplý dotaz, proč musí ta želatina bobtnat 2 hodiny? Já nechávám bobtnat 10 minut, ale dávám poté pozor, aby se při zahřívání nezahřála nad 60 °C (resp. dokud tam vydržím dát prst), protože vyšší teplota želatinu poškozuje (tedy její želírovací schopnost). Ráda také dělám želé dorty (jeden se právě chystám vkládat) a tam opravdu dodržuji ty zásady, jak píšu výše. Překvapuje mě, že vám to po přilití té vařící vody opravdu ztuhne. Díky za případné vysvětlení. Lucka
vocilka
(upraveno)
10. 8. 2006, 2:41
@luciasanta
Luci, proč musí bobtnat 2 hodiny, to teda nevím, možná by stačilo míň, ale mám to v receptu, tak to namáčím 2 hodiny, neriskuju . Mezitím chystám zbytek, sem tam odběhnu k počítači, a kolikrát to trvá i dýl než 2 hodiny Pak má ten základ zřejmě pokojovou teplotu 20 supňů a když se tam přilije stejné množství vroucí vody 100 stupňů, tak to asi dohromady má těch 60, co píšete, takže se asi želírovací schopnost nenaruší a v pohodě to ztuhne . Dobře, příště vyzkouším jen hodinu (budu raději zkracovat postupně ), dík za tip! Jestli teda stihnu tak rychle nachystat ten tvaroh ...
vocilka
(upraveno)
15. 7. 2006, 21:27
Na základě mailíku od jedné maminky doplním, že ten sáček musí být fakt želatina, dort želé je něco jinýho!
mohos
(upraveno)
7. 7. 2006, 14:33
Vocilko, BOMBA! Včera jsem ho udělala, dneska vzala ochutnat kousek kolegyni do práce a šéfovi! Vyřizuji jejich vzkaz: je vynikající! A já to potvrzuji! Navíc jednoduchý a z lednice je to opravdu osvěžující. Díky, , Monika.
vocilka
(upraveno)
11. 7. 2006, 20:10
@mohos
Moni, díky za vyzkoušení i za chválu. PS: Do práce to nenoste, to se sní doma
andílek pavla
(upraveno)
27. 6. 2006, 14:37
Taky ho dělávám, ale stěny potřu rostliným olejem a vysypu kokosem, jde to pak pěkně oddělat od formy a navíc ten kokos se k tomu docela hodí
BlankaB
(upraveno)
27. 6. 2006, 13:58
jé, Danuško, díky za receptík, tak dlouho ho sháním !!!!!! Blanka
vocilka
(upraveno)
28. 6. 2006, 2:27
@BlankaB
Blani, tak ať vám chutná!
vocilka
(upraveno)
26. 6. 2006, 21:31
Náš oblíbený letní dort, super osvěžující, zrovna si pochutnávám, tak ať z toho taky něco máte . Na dno dávám kuchyňskou igelitovou fólii, utěsní se to tím a nevyteče. Od stěn pak odříznu .